2005 Els nens (i les nenes) del rock

SINOPSIS

Malgrat que a l’escola els capellans ens deien que el rock era cosa de descreguts i drogradictes, que les avies ens repetien que els cabells llargs criaven polls i que la batalla amb els pares pel volum del tocadiscs era una guerra llarga i sorda, els nens i les nenes del rock i el pop, aquells joves contestataris de mitjan dels anys setanta que portàvem texans i cabells llargs, hem escrit les pàgines més intenses de la nostra vida a ritme d’alguna cançó. De Bill Halley a Eminem, passant pels Beatles, els Stones, Dylan o Sopa de Cabra, mig segle després de Rock around the clock, ja hi ha vàries generacions que hem fet de la música moderna un mite, una cultura i una manera d’interpretar el món. Els nens i les nenes del rock fa un recorregut sentimental per la història i la memòria dels anys pop.

Rafael Vallbona (Barcelona 1960) és escriptor, periodista, professor a la facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i autor de més d’una trentena de llibres entre novel·les dites per joves com Pis d’estudiants, Sense sortida o La balada de J.K. (Empúries) premi Ramon Muntaner 2001, d’altres dites per adults com Plaça dels Àngels, Gràcia o La Comuna de Puigcerdà (premi Joaquim Amat-Piniella 2.000), llibres de viatges a través dels Alps i dels Pirineus en bicicleta i alguns volums de poesia. Però probablement no hauria escrit res de tot això si hagués estat músic de rock tal i com somiava d’adolescent.

Traducción:

A pesar de que en la escuela los curas nos decían que el rock era cosa de descreídos y drogradictos, que las abuelas nos repetían que el pelo largo criaba piojos y que la batalla con los padres por el volumen del tocadiscos era una guerra larga y sorda, niños y niñas del rock y el pop, aquellos jóvenes contestatarios de mediados de los años setenta que llevábamos vaqueros y pelo largo, hemos escrito las páginas más intensas de nuestra vida a ritmo de alguna canción. De Bill Halley a Eminem, pasando por los Beatles, los Stones, Dylan o Sopa de Cabra, medio siglo después de Rock around the clock, ya hay varias generaciones que hemos hecho de la música moderna un mito, una cultura y un modo de interpretar el mundo. Los niños y niñas del rock realiza un recorrido sentimental por la historia y la memoria de los años pop.

Rafael Vallbona (Barcelona 1960) es escritor, periodista, profesor en la facultad de Comunicación Blanquerna de la Universidad Ramon Llull y autor de más de una treintena de libros entre novelas dichas por jóvenes como Piso de estudiantes, Sin salida o La balada de J.K. (Empúries) premio Ramon Muntaner 2001, otros dichos por adultos como Plaza dels Àngels, Gràcia o La Comuna de Puigcerdà (premio Joaquim Amat-Piniella 2.000), libros de viajes a través de los Alpes y los Pirineos en bicicleta y algunos volúmenes de poesía. Pero probablemente no habría escrito nada de eso si hubiera sido músico de rock tal y como soñaba con adolescente.

INFORMACIÓN Y CRÉDITOS

  • Autor: Rafael Vallbona
  • Editor: Edicions 62
  • Encuadernación: Tapa blanda
  • Idioma: Catalán
  • ISBN (International Standard Book Number): 978-8429754964
  • EAN (European Article Number): 8429754962
  • Depósito Legal: B-50.450-2004
  • Dimensiones: 150 x 225 mm
  • Número de páginas: 176 Páginas
  • País: España